Vikellys

• Vikellys on voimistelua laukkaavan hevosen selässä. Hevonen liikkuu ympyrällä, jonka keskellä sitä ohjaa juoksuttaja. Vikellys on vanha laji, jota harrastettiin jo antiikin sirkuksissa, mutta Suomeen se on rantautunut vasta 80-luvulla. Tästä johtuen laji ei ole vielä kovin tunnettu, mutta harrastuksen suosio on jatkuvassa kasvussa.

• Vikellys kehittää ratsastuksessakin tarvittavia taitoja, kuten koordinaatiokykyä, tasapainoa ja kehonhallintaa. Ratsastus- tai voimistelutausta ei ole välttämätöntä.

• Harjoittelu aloitetaan vikellyspukilla. Siitä siirrytään harjoittelemaan liikkeitä hevosella pysähdyksessä, käynnissä ja lopulta laukassa.

• Vikellyksessä voi kilpailla yksin-, pari- tai joukkuevikellyksessä. Kansallisissa kilpailuissa askellajina on laukka, mutta aluekilpailuissa voidaan kilpailla helpotetuissa luokissa käynnissä.

Mikäli kiinnostuit vikellyksestä, voit ottaa yhteyttä:

Aime Nederström-Alanko
puh. 040 742 2776
aime.nederstrom@gmail.com

Minivikellys

• Ryhmä 6–10-vuotiaille vikeltäjille. Tavoitteena on tutustuttaa lapset vikellykseen ratsastusurheilulajina. Alkuun harjoitellaan pukilla perusliikkeitä ja helppoja vapaaohjelma- ja yhteisliikkeitä. Sitten siirrytään harjoittelemaan myös hevosella. Hevosella harjoitellaan ensin pysähdyksessä, sitten käynnissä. Kun kaikki sujuu käynnissä, voidaan kokeilla helppoja liikkeitä ravissa ja laukassa.

• Tärkeintä on hauska yhdessäoppiminen turvallisesti hevosen ehdoilla. Minivikeltäjien tavoitteet ovat kehonhallinnan, koordinaation ja tasapainon kehittäminen. Kaikissa harjoituksissa harjoitellaan myös voimistelun perusteita ja venytellään varovaisesti.  

• Minivikeltäjät voivat siirtyä taitojen karttuessa - ja mikäli kiinnostusta löytyy - valmennusryhmään intensiivisemmän valmennuksen pariin.

Valmennusryhmä

• Valmennusryhmä koostuu tavoitteellisesti valmentautuvista vikeltäjistä, jotka harjoittelevat 2–3 kertaa viikossa valmentajan kotona valmentajan omalla hevosella. Lisäksi kaikki harrastavat jotain muutakin vikellystä tukevaa lajia. Tähän ryhmään kuuluvat vikeltäjät kilpailevat aktiivisesti kotimaan kilpailuissa ja osalla tavoitteena ovat kansainväliset kilpailut.

• Lokakuussa 2010 kävimme ensimmäisen kerran ihmettelemässä suurta maailmaa käydessämme valmennus- ja kilpailumatkalla Wienissä Itävallassa.

Ajankohtaista

Syksyn tuntilukkari

16.08.2017

Vielä kerran uudelleen päivitetty...

Lue lisää

SSB - RATSASTUSKOULUMESTARUUDET 17.6.2017

16.06.2017

SSB - RATSASTUSKOULUMESTARUUDET...

Lue lisää

Elmo Jankarin klinikka 11.6. ALKAEN KLO 11:00

07.06.2017

Elmo Jankarin klinikka 11.6. ALKAEN KLO...

Lue lisää

"Hevosen kanssa" - luento By Tiina Virtanen 13.6.

07.06.2017

"Hevosen kanssa" - luento By Tiina...

Lue lisää

SSB - RATSASTUSKOULUMESTARUUDET 17.6.

07.06.2017

KUTSU - KOKO PERHEEN KAUDEN...

Lue lisää